Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

6 Octombrie 2018
Vizualizari: 904
Comentează add

La sfârşitul acestei luni NATO va desfăşura cel mai amplu exerciţiu militar după încheierea Războiului Rece.

Cea mai importantă aplicaţie militară NATO după Războiul Rece

radu-dobritoiu

La sfârşitul acestei luni NATO va desfăşura cel mai amplu exerciţiu militar după încheierea Războiului Rece. Aplicaţia militară are ca regiune de exerciţiu Nordul Europei şi se desfăşoară pe fondul tensiunilor cu Rusia după ce Moscova a dezvoltat şi desfăşurat noi rachete capabile să poarte ogive nucleare. Denumit “Trident Juncture 2018”, acest exerciţiu militar aliat va implica nu doar statele NATO ci şi ţările din Nordul Europei din cadrul Uniunii Europene care nu fac parte din Alianţă.

Amiralul James G. Foggo III, comandantul Forţelor Navale ale Statelor Unite din Europa şi pentru Africa a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia s-a referit la amploarea aplicaţiei militare. Potrivit comunicatului de presă primit de la Pentagon, amiralul James Foggo a reconfirmat amploarea aplicaţiei militare a Alianţei:

"Vom avea 45.000 de militari din forţe terestre, marine, aeriene, puşcaşi marini din 31 de naţiuni diferite inclusiv 29 de state NATO şi două ţări partenere: Suedia şi Finlanda. Asta este semnificativ. Acest exerciţiu este un exemplu important pentru cooperarea şi interoperabilitatea aliaţilor şi partenerilor.

În calitate de comandant aliat vă pot spune că va fi cel mai mare exerciţiu în care NATO se angajează după aplicaţia Trident Juncture din 2002 care s-a desfăşurat în Norvegia şi în regiunea înconjurătoare din Atlanticul de Nord, Marea Baltică, incluzând spaţiile aeriene ale Finlandei şi Suediei, iar exerciţiul din acest an se va desfăşura între 25 octombrie şi 7 noiembrie".

Aplicaţia militară "Trident Juncture" din acest an va începe cu manevre militare ce se vor desfăşura încă din 15 octombrie în zona de apărare NATO şi în regiunea Islandei unde vor debarca puşcaşii marini, a mai anunţat amiralul american Amiralul James Foggo.

Scopul aplicaţiei NATO este de a ne asigura că forţele Alianţei sunt pregătite şi gata de acţiune, a mai declarat amiralul american. Va fi un test important şi o demonstraţie extraordinară a capacităților colective de apărare pentru NATO. Totodată exerciţiul are ca scop antrenarea în condiţii reale pentru că experienţa în condiţii reale va susţine aliaţii să devină mai puternici şi să acționeze unit în cadrul NATO, a mai precizat amiralul James Foggo la Pentagon.
 


Etichete Trident Juncture 2018participare Romania Trident Junctureaplicatie NATOexercitiu NATO NorvegiaJames G. Foggo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live