Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Aprilie 2019
Vizualizari: 474
Comentează add

Liderul USR, Dan Barna, consideră că declaraţia vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, privind justiţia din România este cea mai dură reacţie a CE.

"Cea mai dură reacţie a CE din ultimii 2 ani la adresa autorităţilor"

radiojurnal

 Presedintele USR, Dan Barna, la sediul Institutiei Avocatului Poporului. Foto: Agerpres.

Liderul USR, Dan Barna, consideră că declaraţia vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, privind justiţia din România este cea mai dură reacţie a executivului comunitar din ultimii doi ani la adresa autorităţilor de la Bucureşti.

Dan Barna a atras atenţia că eventuala adoptare a unei ordonanţe de urgenţă privind modificarea Codurilor Penale adoptată ar avea consecinţe negative asupra statului de drept:

"Există mai multe instrumente pe care Comisia le are la îndemână, unul dintre ele este activarea acelui Articol 7. Vorbim de posibilitatea de a se bloca fondurile europene pentru România, în cazul în care se va merge în acea direcţie. Nu ştiu ce se are în vedere, dar faptul că explicit Comisia a precizat că va exista o reacţie imediată şi fermă, este un mesaj important pentru acest Guvern, care, sper că mai are prin cotloanele sale nişte urme de resonsabilitate în ceea ce priveşte calitatea României, de membru al Uniunii Europene", a declarat liderul USR, Dan Barna.


Etichete USRDan Barnavicepreşedinte Comisia EuropeanăCEFrans Timmermans,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live