Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

20 Februarie 2019
Vizualizari: 682
Comentează add

Executivul comunitar va cere clarificări Guvernului României cu privire la ultimele modificări aduse sistemului judiciar, a mai spus purtătorul său de cuvânt, Margaritis Schinas.

CE urmăreşte îngrijorată evoluţia "statului de drept în România"

-cristina-grecu

 

Comisia Europeană anunţă că urmăreşte cu îngrijorare ultimele evoluţii legate de statul de drept din România, după ce marţi, 19 februarie, Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă care prevede, printre altele, că funcţiile de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public pentru care numirea se face de către preşedinte, nu mai pot fi ocupate cu delegare.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat că aceste funcţii pot fi ocupate şi de procurori care au fost judecători, iar persoanele care le ocupă în prezent cu delegare mai pot face asta doar 45 de zile.

Purtătorul de cuvânt al executivului comunitar a reamintit că raportul Comisiei Europene din noiembrie anul trecut a îndemnat România să instituie un sistem solid şi independent de numire a procurorilor în funcţii înalte, bazat pe criterii clare şi transparente şi susţinut de Comisia de la Veneţia.

Executivul comunitar va cere clarificări Guvernului României cu privire la ultimele modificări aduse sistemului judiciar, a mai spus purtătorul său de cuvânt, Margaritis Schinas.


Etichete Comisia EuropeanăjustiţieOUGTudorel ToaderPSDALDEGRECOComisia de la VeneţiaMargaritis Schinas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live