Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 August 2016
Vizualizari: 815
Comentează add

Medicii recomandă ca şi astăzi să evităm expunerea la soare între orele 11:00 şi 18:00, dar şi spaţiile aglomerate, slab ventilate.

Ce sfaturi ne dau medicii pentru zilele de caniculă?

radiojurnal

Foto: Arhivă RRA.

Medicii recomandă ca şi astăzi să evităm expunerea la soare între orele 11:00 şi 18:00, dar şi spaţiile aglomerate, slab ventilate sau în care, dimpotrivă, temperatura este prea scăzută faţă de cea din exterior.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, medicul Alis Grasu, aminteşte că unele categorii de persoane manifestă o sensibilitate mult mai mare în faţa caniculei. 

Alice Grasu: "Pentru persoanele dependente de noi - sugari, copii mici, persoane cu dizabilităţi, persoane de vârsta a treia, persoane cu afecţiuni cronice care nu se pot servi singure - va trebui să avem o grijă deosebită şi astăzi.

"Ei vor fi ţinuţi în incinte corect ventilate, vor fi hidratate corespunzător.

"Sugarilor nu li se va face diversificarea alimentaţiei în aceste zile, adică nu li se vor introduce alimente noi, neconsumate până acum.

"Dacă plecăm la cumpărături, dacă plecăm în călătorie, nu vom lăsa copii mici, persoanele care nu se pot deplasa şi care nu pot comunica şi nici animalele de companie închise în maşină în intervalul în care ne facem cupărăturile în supermarket."


Etichete ce sfaturi ne dau medicii pentru zilele de caniculăcaniculădirectorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfovmedicul Alis Grasu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live