Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Noiembrie 2016
Vizualizari: 888
Comentează add

Ce se va întâmpla cu sculptura, în condiţiile în care Parlamentul este în campanie electorală, aflaţi din emisiunea "Obiectiv, România", după ora 16.00.

Ce se va întâmpla cu sculptura "Cumințenia Pământului"?

radiojurnal

Foto: facebook.com/CuminteniaPamantului.ro

Proprietarii sculpturii Cuminţenia Pământului aşteaptă termenul de 20 decembrie, avansat de Guvern, pentru achiziţia operei de către statul român şi începerea procedurilor necesare achitării banilor.

Sculptura rămane deocamdată la Muzeul de Artă al României, dar de la 1 ianuarie ar putea fi retrasă din circuitul public - a anunţat avocatul proprietarilor, Bogdan Grabovschi:

Bogdan Grabovschi: "Proprietarii sunt dezamăgiţi de această amânare pentru data de 20 decembrie, am fost asiguraţi că guvernul este pregătit să aloce întreaga sumă până la 11 milioane de euro, printr-o rectificare bugetară care urma să fie adoptată conform legii până la 30 noiembrie 2016, însă observăm că acea Ordonanţă de urgenţă n-a mai fost adoptată şi n-a mai fost publicată de către guvern, rectificarea de buget nu a mai fost făcută şi, în acest moment, proprietarii au îndoieli foarte serioase că această tranzacţie va fi încheiată până la 20 decembrie".

Ministrul de finanţe, Anca Dragu a anunţat, săptămâna trecută, că opera ar putea fi cumpărată cu bani din fondul de rezervă al Guvernului, dacă va exista cadrul legal necesar.

Ce se va întâmpla cu sculptura, în condiţiile în care Parlamentul este în campanie electorală, aflaţi din emisiunea "Obiectiv, România", care începe imediat după Radiojurnalul de la ora 16:00.


Etichete cumintenia pamantuluiguvernachizitiemuzeul de artaavocat proprietari bogdan grabovschiministrul de finanterectificare bugetanca dragu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live