Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alex Olaru

28 Februarie 2014
Vizualizari: 948
Comentează add

Comisia Europeană anunţă o revizuire a normelor din domeniul aplicaţiilor pe Internet, pe baza sesizărilor tot mai numeroase făcute de consumatori.

CE: Revizuire a normelor din domeniul aplicaţiilor pe Internet CE: Revizuire a normelor din domeniul aplicaţiilor pe Internet - Conține audio

alex-olaru

Euranet Plus.

Comisia urmăreşte să răspundă ferm nemulţumirilor pe care le reclamă utilizatorii, dar şi să aducă reglementări adaptate într-un sector care se estimează că va ajunge la 63 de miliarde de euro în următorii cinci ani.

Domeniul aplicaţiilor IT generează în jur de un milion de locuri de muncă şi, pe baza cercetărilor citate de Comisie, în jur de 80% din venituri provin numai din achiziţiile pe care le fac consumatorii, în cadrul unei aplicaţii care iniţial are titlu gratuit.

Utilizatorii plătesc astfel, pentru a avea acces la un conţinut sau la funcţii speciale.

Unul din două jocuri de pildă promovate ca fiind gratuite la început presupune, ulterior , achiziţii.

În context, Bruxelles-ul precizează că utlizatorii trebuie să fie încrezători în produse, iar copiii trebuie protejaţi.

Audio: Comisia Europeană anunţă o revizuire a normelor din domeniul aplicaţiilor pe Internet.

Joi a avut loc prima întâlnire dintre autorităţi şi reprezentanţii marilor companii din domeniu.

Potrivit unui comunicat de presă, evenimentul va continua şi mâine, iar industriei de profil i se va solicita să aducă îmbunătăţiri şi să propună soluţii într-un termen prestabilit.

Concret, principalele reclamaţii pe care le aduc consumatorii europeni se referă la faptul că jocurile promovate ca gratuite induc în eroare consumatorii prin necomunicarea costurilor reale, la faptul că adesea plăţile sunt debitate automat, fără acordul explicit al celui care la plăteşte sau la faptul că nu există întotdeauna o adresă de contact, fie ea şi prin email, la care utilizatorii pot formula plângeri sau pune întrebări.

Se urmăreşte aşadar ca în acest sfârşit de săptămână să se ajungă la un acord cu industria de profil: la eveniment participă giganţi din piaţă, precum Google sau Apple, reprezentanţi ai Comisiei, dar şi specialişti.

“Autorităţile naţionale responsabile cu aplicarea legii şi Comisia Europeană poartă discuţii cu industria de profil pentru a găsi modalităţi de soluţionare a acestei probleme, care nu doar cauzează daune financiare consumatorilor, ci şi poate submina credibilitatea acestei pieţe extrem de promiţătoare. Găsirea cât mai rapid posibil a unor soluţii concrete va fi în ajutorul tuturor", a spus joi comisarul pentru protecţia consumatorilor Neven Mimica.


Etichete Euranet PlusComisia EuropeanăUniunea EuropeanăproiectITinternetNeven MimicautilizatoriGoogleApple

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live