Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Februarie 2022
Vizualizari: 296
Comentează add

Invitat la RRA, purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a declarat că măsura își propune să protejeze populația în fața tendințelor inflaționiste sau speculative.

Ce prevede proiectul de act normativ privind plafonarea tarifelor RCA

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Un proiect de act normativ privind plafonarea pentru 6 luni a tarifelor RCA se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor și ar putea fi adoptat de guvern în regim de urgență.

Proiectul a fost elaborat împreună cu Autoritatea pentru Supraveghere Financiară în contextul creșterilor mari de prețuri apărute după intrarea în faliment a City Insurance, cel mai mare asigurator în domeniu.

Invitat la "Apel matinal" de la Radio România Actualități, purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a declarat că măsura își propune să protejeze populația în fața tendințelor inflaționiste sau speculative.

El a precizat că unul dintre principalele efecte ale plafonării prețurilor ar urma să fie stabilizarea pieței și a oferit câteva detalii despre conținutul actului normativ.

Daniel Apostol: Proiectul presupune limitarea tarifelor RCA pe o perioadă determinată de timp, respectiv 6 luni, o limitare la nivelul tarifelor de referință care sunt calculate independent și publicate semestrial de Autoritatea de Supraveghere Financiară, tocmai ca măsură de stopare a tendinţelor inflaţioniste care pun povară pe buzunarul tuturor cetățenilor. În propunerea noastră sunt două criterii diferite: pentru persoanele fizice se vor aplica tarifele de referință, iar pentru persoanele juridice, ţinând cont și de puterea de cumpărare și de diferența de putere financiară dintre un cetăţean şi o firmă, pentru firme se vor aplica tarifele de referință majorate cu așa-numitul factor "N", adică cu 36%.
 
Transportatorii au amenințat cu proteste dacă guvernul nu va interveni pentru plafonarea tarifelor RCA.
 
Asigurătorii spun însă că măsuri similare din trecut s-au dovedit ineficiente pe termen mediu și lung, iar costul unei asigurări trebuie să fie corelat cu despăgubirile tot mai mari plătite de companiile de profil.

Etichete purtătorul de cuvânt al ASFDaniel ApostolApel matinalRadio România Actualități(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live