Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

22 Aprilie 2020
Vizualizari: 561
Comentează add

Precizări ale comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean, privind transporturile rutiere de mărfuri.

CE, plan pentru reluarea transporturilor aeriene și rutiere de pasageri

cristina-dumitrescu

Adina Vălean. Foto Agerpres

Comisia Europeană va prezenta la jumătatea lunii mai un plan integrat pentru reluarea transporturilor aeriene și rutiere de pasageri, a anunțat miercuri comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Sectorul aerian a fost printre primele domenii puternic afectate de criza sanitară, dar pentru a permite reluarea călătoriilor este obligatoriu să existe decizii unitare la nivelul fiecărui stat membru, astfel încât să nu existe confuzie în rândul pasagerilor.

În privința transporturilor rutiere de mărfuri, coridoarele verzi funcționează iar, în eventualitatea unui al doilea val al crizei, nu se vor mai forma cozi la frontiere.


Adina Vălean: Suportul pe care l-am dat acum în criză pentru transportul de mărfuri rutiere a fost unul esențial. A fost dat de la bun început, adică am văzut problema și am acționat. Nu a fost ușor, pentru că aici a trebuit să obținem coordonarea tuturor statelor membre, acceptul lor, și nu atât al miniştrilor de transport, care înțeleg problema, cât a comitetelor de criză din fiecare stat membru. Dacă vine un al doilea val, cred că lecţiile sunt învățate și cred că multe din problemele cu care ne-am confruntat, cum ar fi congestie la graniță pentru transportul de mărfuri, nu vor mai fi. Cred că o parte dintre măsuri vor fi aplicate cumva constante de toate statele membre.


Realizator: Adina Vălean a mai anunțat că pentru șoferii din transportul rutier se permite acum trecerea frontierelor, pentru ca șoferii să își poată prelua camioanele din parcări sau pentru a-şi schimba colegii.

(RS)


Etichete adina valeantransporturi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live