Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iulie 2022
Vizualizari: 457
Comentează add

De săptămâna viitoare, intră în vigoare o serie de măsuri fiscale adoptate de cabinetul Nicolae Ciucă.

Ce măsuri fiscale intră în vigoare de la 1 august

radiojurnal

  Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

De săptămâna viitoare, intră în vigoare o serie de măsuri fiscale adoptate de cabinetul Nicolae Ciucă.

Astfel, de luni, 1 august, creşte acciza la tutun şi ţigări, se reduc plafoanele pentru anumite scutiri de taxe şi se majorează impozitul câştigurilor din jocurile de noroc.

Celelalte schimbări ale Codului fiscal vor fi aplicate de la începutul anului viitor, iar printre sectoarele vizate se numără microîntreprinderile sau industria HoReCa, unde creşte TVA-ul.


Reporter: Bogdan Isopescu - De la 1 august se vor majora accizele pentru tutun și alcool, iar când vorbim de tutun, aici or fi incluse toate tipurile de produse, de la pachete de țigări până la lichidul țigărilor electronice. O altă modificare va fi în domeniul jocurilor de noroc, unde va fi perceput un impozit mai mare, între 3 și 40%, în funcție de câștiguri.

Modificări sunt aduși în domeniul salariilor din construcții, agricultură și industrie alimentară, acolo unde plafonul anumitor scutiri scade de la 30.000 de lei la 10.000 de lei pe lună.

Poate cele mai importante modificări vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, una din ele fiind creșterea TVA de la 5 la 9% pentru HoReCa. Microîntreprinderile sunt vizate și ele, astfel că plafonul pentru impozitarea cu 16% scade de la 1.000.000 la 500.000 de lei.

Tot de la 1 ianuarie va crește TVA-ul pentru băuturile cu multe zahăr sau pentru berea fără alcool, de la 9 la 19%.

O altă majorare a TVA, de la 5 la 19%, va fi pentru locuințele mai mari de 120 de metri pătrați sau de peste 120.000 de euro.


Etichete masuri fiscaleguvernnicolae ciucaaccizeimpozitetaxehorecatvajocuri de noroctutun

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live