Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Iamandi

8 Martie 2016
Vizualizari: 1883
Comentează add

Ce este Meldonium și de ce consumul lui a făcut-o pe Maria Șarapova să pice testul antidrog.

Ce este substanța care a făcut-o pe Șarapova să pice testul antidrog

ionut-iamandi

Tenismena Maria Șarapova din Rusia. Foto: facebook.com/sharapova.

Multipla campioană la tenis, rusoaica Maria Șarapova, a anunțat că a fost testată pozitiv la un control antidoping din luna ianuarie. Ea a spus că a luat fără să știe un medicament care conținea o substanță introdusă recent pe lista celor interzise, și că își asumă întreaga responsabilitate pentru acest fapt.

Meldonium este o substanță antiischemică patentată în Letonia sub denumirea de Mildronat. Practic, ea acționează ca vasodilatator și ameliorează irigația deficitară la nivelul membrelor și creierului. Maria Șarapova a spus că ea ia substanța din 2006, de când i-a prescris-o medicul de familie, ca să combată un deficit de magneziu din organism. De asemenea, a spus ea, a luat substanța și din cauză că are mai multe rude cu diabet.

Tenismena din Rusia a povestit că în decembrie a primit un e-mail de la Federația Internațională de specialitate prin care i se comunica noua listă cu substanțe interzise în tenis, valabilă din 1 ianuarie 2016, dar că nu a știut că medicamentul pe care îl lua, Mildronat, era totuna cu Meldonium. "Îmi asum toată responsabilitatea pentru o astfel de greșeală imensă și sper că nu îmi voi încheia cariera în acest punct", a spus ea.

Agenția Internațională Anti-Drog a declarat că ar avea dovezi că unii sportivi consumă Meldonium ca să își îmbunătățească performanțele prin pomparea suplimentară de oxigen la creier și mușchi. Agenția a spus că a făcut teste de urină la peste 8.000 de sportivi. Dintre aceștia , 2,2% au ieșit pozitiv la Meldonium. Pare puțin, dar este un procent cu mult mai mic decât cel care ar rezulta pe un eșantion de oameni obișnuiți.


Etichete sarapovaexclusiv onlinemeldoniummildronatantidrogtenis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live