Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1443
Comentează add

Prognoza economică de toamnă a Comisiei Europene arată creşteri mai mari decât cele prognozate ale economiei româneşti pentru următorii ani.

CE: Economia românească va avea o creștere peste cea prognozată

radiojurnal

   

Prognoza economică de toamnă a Comisiei Europene arată creşteri mai mari decât cele prognozate ale economiei româneşti pentru următorii ani, dar şi un deficit bugetar în ascensiune care va depăşi pragul admis de uniunea Europeană, de 3%.

Conform previziunilor economice de toamnă, publicate astăzi de Comisia Europeană, economia românească ar urma să înregistreze un avans de 5,7% în 2017, mai mult decât previziunile din primăvara, care indicau 4,3%.

Şi pentru 2018 executivul comunitar şi-a revizuit în sus estimările privind avansul economiei româneşti până la 4,4%, de la 3,7, cât era prognozat în primăvară.

Explicaţia ar fi creşterea consumului privat, dar este preconizat ca acesta să încetinească în 2018, pe măsură ce inflaţia va afecta veniturile disponibile.

În ce priveşte deficitul bugetar, acesta ar urma să ajungă la 3% din PIB în 2017, pentru ca în 2018 să atingă 3,9%, iar în 2019 să urce la 4,1% din PIB.

Explicaţia ar fi majorarea salariilor în sectorul public preconizată în Legea salarizării unitare.

Executivul comunitar avertizează că o creştere a costurilor cu mâna de lucru ca urmare a faptului că majorarea salariilor depăşeşte creşterea productivităţii ar putea afecta exporturile România.

La nivel general, incertitudinile cu privire la politicile guvernamentale ar putea afecta creşterea economică, mai subliniază Comisia Europeană.


Etichete Comisia Europeanăprognoza economică de toamnăeconomia romaneascacresteredeficit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live