Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Octombrie 2019
Vizualizari: 322
Comentează add

În raport se arată că autorităţile de la Bucureşti nu au pus în aplicare recomandările privind revizuirea legilor justiţiei.

CE critică România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi de Verificare

radiojurnal

Foto arhivă

Comisia Europeană critică România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi de Verificare, deoarece a fost nevoită să îşi exprime în mai multe rânduri preocupările legate de statul de drept.

În raport se arată că autorităţile de la Bucureşti nu au pus în aplicare recomandările privind revizuirea legilor justiţiei şi nici nu au dat curs recomandărilor privind îngheţarea intrării în vigoare a modificărilor aduse Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

În ceea ce priveşte Bulgaria, Comisia a constatat că progresele în cadrul MCV sunt suficiente pentru a considera că şi-a îndeplinit angajamentele din momentul aderării la Uniunea Europeană. De la Strasbourg, relatează trimisul nostru Cristian Matei.

Reporter: Deşi nu se poate vorbi despre o ridicare imediată a mecanismului de cooperare și verificare pentru Bulgaria, se poate totuși afirma că există o diferență majoră de conținut și de cuvinte cheie în favoarea vecinilor noștri de la sud de Dunăre. Comisarul pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, a fost clare în ceea ce privește România și stadiul în care se găsește sistemul judiciar și lupta împotriva corupției de la noi.

Dimitris Avramopoulos: Raportul notează că regresul înregistrat în noiembrie 2018 a continuat și că România nu s-a angajat în respectarea recomandărilor adiționale din acel moment. Comisia este încrezătoare că România ar putea da un nou impuls pentru îndeplinirea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Reporter: Cât despre Bulgaria, Avramopoulos a afirmat că noua comisie va trebui să vină cu o continuare la acest report. Așadar, cel puțin o lună de zile lucrurile vor rămâne la fel. Comisia concluzionează că progresele Bulgariei sunt suficiente pentru a anticipa ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare și pentru a continua monitorizarea provocărilor rămase prin alte proceduri naționale și ale Uniunii Europene.


Etichete UECEmcvcritica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live