Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Agenda globală Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iulie 2020
Vizualizari: 449
Comentează add

CCR va dezbate sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind declararea datei de 4 iunie drept ziua Tratatului de la Trianon.

CCR va dezbate sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis

radiojurnal

Curtea Constituțională a României dezbate miercuri sesizarea președintelui Klaus Iohannis asupra legii ce vizează declararea datei de 4 iunie drept ziua Tratatului de la Trianon.

Sesizarea s-a aflat și săptămâna trecută în atenția judecătorilor constituționali, care au decis amânarea dezbaterilor.

Amintim că la începutul lunii trecute, șeful statului a sesizat Curtea, susținând că actul normativ contravine atât prevederilor constituționale referitoare la respectarea principiului separației puterilor în stat, cât și celor legate de calitatea legii.

Şeful statului mai arăta că, din perspectiva finanțării, autoritățile locale pot alege dacă susțin sau nu manifestările dedicate zilei Tratatului de la Trianon.

Klaus Iohannis a contestat și articolele ce prevăd arborarea drapelului României în această zi, subliniind că acest fapt nu se înscrie normă legală existentă, dar și includerea în programele Societății Române de Radiodifuziune și Televiziunii Române a unor emisiuni sau aspecte de la manifestări.


Etichete (ii)iohannistrianonconstitutie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live