Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

30 Ianuarie 2019
Vizualizari: 376
Comentează add

CCR a invalidat legea privind declasificarea tuturor protocoalelor încheiate între SRI şi instituţiile judiciare.

CCR: Legea privind declasificarea unor documente, neconstituţională

diana-surdu

Curtea Constituţională a invalidat, astăzi, în integralitate, legea privind declasificarea tuturor protocoalelor încheiate între SRI şi instituţiile judiciare în baza unei decizii a CSAT din 2005.

Potrivit surselor oficiale, citate de redactorul RRA Diana Surdu, judecătorii au stabilit că declasificarea respectivelor protocoale trebuie să fie făcută prin hotărâre de guvern, şi nu prin lege adoptată de parlament.

Curtea Constituţională a dezbătut, astăzi, sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi de 30 de senatori PNL şi USR în legătură cu legea privind desecretizarea protocoalelor cu SRI.

În sesizarea sa, şeful statului a apreciat că legea contravine normelor şi principiilor constituţionale, atât prin modul în care a fost adoptată, precum şi prin conţinutul normativ.

Tot astăzi, Curtea a admis şi sesizarea şefului statului privind modificările legii prin care funcţia de avocat al poporului este asimilată ca rang cu cea de ministru, beneficiind de drepturi speciale, inclusiv pensie specială.


Etichete ccrsricsatklaus iohannispnlusriccjdeclasificare protocoale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live