Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

16 Noiembrie 2017
Vizualizari: 897
Comentează add

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a calificat cauza drept "complexă" şi a spus că va fi tratată cu toată seriozitatea.

CCR e în pronunţare pe "cazul Belina"

catalina-cretu

  Foto: Arhivă.

Judecătorii Curţii Constituţionale au rămas în pronunţare asupra sesizării preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, referitoare la ancheta DNA legată de modul în care au fost adoptate în Guvern hotărârile referitoare la insula dunăreană Belina.

Preşedintele Senatului a cerut Curţii să constate un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, le-a prezentat judecătorilor CCR argumentele Guvernului în favoarea acestei sesizări şi a susţinut că aceasta este admisibilă.

El a spus că DNA nu are competenţe de a ancheta legalitatea sau oportunitatea emiterii unei Hotărâri de Guvern. Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a calificat drept "complexă" solicitarea preşedintelui Senatului şi a spus că va fi tratată cu toată seriozitatea.

Amintim că DNA face cercetări faţă de mai multe persoane pentru fapte care au legătură cu trecerea ilegală a unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în cea a judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. 


Etichete Insula BelinaBraţul PavelPSDCCRCălin TăriceanuTeleormanLiviu Dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live