Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Septembrie 2021
Vizualizari: 144
Comentează add

CCR discută sesizarea premierului Florin Cîţu privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură.

CCR discută sesizarea premierului Florin Cîţu

radiojurnal

Curtea Constituţională.  Foto: Arhivă.

Curtea Constituţională a României discută, astăzi, sesizarea premierului Florin Cîţu privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR.

Şeful Executivului consideră că documentul a fost iniţiat şi depus cu încălcarea Constituţiei.

Între timp, reprezentanţii USR PLUS le cer liberalilor să decidă cum văd guvernarea - alături de ei sau de reprezentanţii PSD.


Reporter: Amalia Bojescu - Președintele PNL, premierul Florin Cîțu, este categoric și spune că șefii de la Senat și Camera Deputaților trebuie schimbați dacă CCR dă câștig de cauză Guvernului. Liderul PNL, Florin Cîțu, are deja pe masă demisia președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban. Acesta spune că noul președinte are la dispoziție o perioadă limitată de timp să ia o decizie. Liberalii vor discuta în prima ședință de Birou Executiv toate variantele privind șefia Camerei Deputaților, nefiind exclusă soluția cu un președinte interimar. De cealaltă parte, președintele Senatului, Anca Dragu, susține că PNL trebuie să decidă cum vede guvernarea în continuare - alături de PSD sau de USR PLUS. USR PLUS va depune alături de AUR o nouă moțiune de cenzură la adresa premierului Florin Cîțu, dacă CCR va decide că procedura depunerii actualului document este neconstituțională. În schimb, UDMR a lansat un apel de refacere urgentă a coaliţiei de guvernare, pentru depășirea crizei politice.
Realizator: Şi Partidul Social Democrat aşteaptă decizia Curţii Constituţionale şi spune că, în funcţie de aceasta, va depune chiar astăzi propria moţiune de cenzură. Liderul formaţiunii, Marcel Ciolacu a declarat că social-democraţii fie vor vota moţiunea depusă de USR PLUS, fie vor depune ei o moţiune de cenzură, care este scrisă şi are semnăturile necesare. Preşedintele PSD a mai spus că partidul său doreşte alegeri anticipate şi nu va vota un guvern minoritar PNL.


Etichete CCRconflict(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live