Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

20 August 2019
Vizualizari: 289
Comentează add

Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" subliniază că cercetările medico-legale întreprinse în cazuri penale precum dosarul Caracal sunt complexe și necesită timp.

Cazul Caracal: INML ”continuă activitățile specifice”

diana-surdu

Anchetatorii caută probe în locuinţa lui Gheorghe Dincă din Caracal, suspect în cazul uciderii a două adolescente din localitate, august 2019. Foto: Arhivă/ Nicolae Badea/ Agerpres

În cazul Caracal, Institutul Național de Medicină Legală (INML) continuă cu celeritate activitățile specifice pentru obținerea unor date medico-legale complete.

Precizările vin în contextul în care unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu, și avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, au contestat în spațiul public analizele efectuate de medicii legiști.

Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" subliniază că cercetările medico-legale întreprinse în cazuri penale precum dosarul Caracal sunt complexe și necesită timp.

Instituția precizează, într-o notă de informare publică, faptul că rapoartele de expertiză întocmite și comunicate procurilor până în prezent sunt preliminarii, întrucât rezultatele obținute sunt parțiale.

Specialiștii continuă cu celeritate activitățile specifice de expertiză medico-legală, dar și pe cele de laborator, antropologice și genetice - notează aceeași sursă.

Reprezentanții institutului mai arată că nu au emis comunicate de presă, cum s-a vehiculat în spațiul public, și au întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale.

Reamintim că în cazul Caracal, în care principalul suspect a mărturisit că le-a omorât pe cele două fete, medicii legiști au confirmat prin analiza antropologice și genetice că unele fragmente osoase găsite de anchetatori sunt ale uneia dintre ele, Alexandra.

Legiștii nu au putut însă se determine cui îi aparțin alte bucăți de os găsite într-o pădure din Caracal şi despre care Gheorghe Dincă a afirmat că ar fi ale Luizei.


Etichete caracalcrime

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live