Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Septembrie 2019
Vizualizari: 485
Comentează add

Procurorii cooperează cu autorităţile din Statele Unite şi din Italia, pentru a obţine informaţii utile anchetei crimelor de la Caracal.

Cazul Caracal: cooperare cu procurorii din SUA şi Italia

radiojurnal

Procurorul şef al DIICOT Felix Bănilă a confirmat astăzi că procurorii cooperează cu autorităţile din Statele Unite şi din Italia, pentru a obţine informaţii utile anchetei crimelor de la Caracal. Magistratul a oferit detalii legate de toate acţiunile întreprinse până acum în acest caz, de la acuzaţii la probe şi expertize. Cu detalii, Diana Surdu.

Reporter: Şeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat astăzi că după audierea mai multor persoane s-a extins urmărirea penală pentru alte două infracţiuni de viol comise de Gheorghe Dincă asupra altor persoane decât Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. De asemenea, şeful Direcţiei a precizat că la dosarul cauzei de la Caracal a fost reunit un altul, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care o altă femeie îl acuză pe Dincă de viol. Procurorul şef Felix Bănilă precizează ce infracţiuni se mai verifică în dosar.
Felix Bănilă: În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem şi pentru complicitate la omor, urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela, în data de 22 august 2019, cu privire la o presupusă activitate infracţională a numitei Dincă Elena, soţia inculpatului. Urmărirea penală a fost din nou extinsă la data de 2 septembrie 2019, sub aspectul comiterii a două infracţiuni de profanare de cadavre sau morminte, prevăzute de Articolul 383, alineatul 1, din Codul Penal.
Reporter: Felix Bănilă a confirmat emiterea în 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă către autorităţile judiciare din Italia, pentru obţinerea informaţiilor necesare, precum şi dispunerea unei comisii rogatorii către autorităţile judiciare americane în 26 iulie, pentru detalii necesare în anchetă. Oamenii legii au pus sechestru pe cele trei clădiri ale lui Gheorghe Dincă din Caracal, dar şi pe cele patru maşini, din care una este obiectul infracţiunilor. Măsura se impune pentru asigurarea recuperării prejudiciului, dar şi pentru eventualele cheltuieli de judecată.
 


Etichete Diana SurduCaz Caracal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live