Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 August 2022
Vizualizari: 289
Comentează add

Cazinoul din Constanţa va fi dat în funcţiune până la sfârşitul anului viitor, a declarat ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila.

"Cazinoul din Constanţa, dat în funcţiune până la sfârşitul anului viitor"

radiojurnal

Foto; Sorin Cealera.

Cazinoul din Constanţa va fi dat în funcţiune până la sfârşitul anului viitor, a declarat ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila.

El a vizitat astăzi şantierul, cu ocazia finalizării lucrărilor la faţada de nord a clădirii şi la turnurile cu berbeci, unde au fost înlăturate elementele de protecţie, astfel încât de astăzi faţada clădirii poate fi admirată de pe faleză.

Proiectul de restaurare a clădirii simbol a Constanţei, finanţat din bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării, reprezintă o investiţie prioritară pentru Guvern.

Întârzierea faţă de termenul de execuţie anunţat iniţial, anul 2022, este cauzată de lucrările suplimentare de consolidare şi de arhitectură.

Cele patru turnuri cu berbeci, de exemplu, au fost reconstruite complet şi nu reabilitate, pentru că tehnologia anilor 1900, când a fost construit edificiul, era cu totul alta.


Cseke Attila: Stadiul lucrărilor este de 57% grad de execuție. Termenul actual este sfârșitul lui martie 2023. Eu cred că rezonabil să discutăm astăzi este /.../ acestui termen până la sfârșitul anului viitor. Avem finanțarea asigurată și pentru stadiul actual și, dacă va fi nevoie de o finanțare suplimentare, vom asigura acest lucru.


Etichete cazinoul din constantacseke attilaguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live