Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dorin Corpade, Hunedoara

28 August 2014
Vizualizari: 1516
Comentează add

Deşi au fost mobilizate importante efective şi mijloace tehnice moderne pentru depistarea persoanei dispărute, după opt zile de căutări nu s-a găsit niciun indiciu.

Căutări extinse în cazul minorei dispărute în Retezat

dorin-corpade-hunedoara

Jandarmi montani. Foto: Captură youtube.

Şi astăzi, echipe mixte de căutare – salvare continuă operaţiunile în Munţii Retezat pentru găsirea minorei dispărute miercurea trecută.

Deşi au fost mobilizate importante efective şi mijloace tehnice moderne pentru depistarea persoanei dispărute, după opt zile de căutări nu s-a găsit niciun indiciu.

Echipele, conduse de persoane care cunosc bine zona, au efectuat căutări în zona montană de unde aceasta putut trece, respectiv Poiana Pelegii, Lacul Bucura, Barajul Gura Apelor, Cabana Gura Zlata și Cabana Rotunda, precum și la casele de vacanță aflate în zona Parcului Național Retezat. Căutările au fost extinse până la limita teritorială cu județele limitrofe.

În sprijin, au fost aduși și câini special antrenați de la Centrul Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” din Sibiu.

S-au folosit camere cu termoviziune. S-a coborât în rapel în abisurile muntelui. Au fost efectuate patrulări cu bărci pe suprafaţa lacului de acumulare de la Gura Apelor şi căutări cu aparatul sonar, pentru scanarea fundului lacului, iar un elicopter al Inspectoratului General de Aviație a survolat perimetrul încă din primele zile.

În zonele greu accesibile s-a utilizat şi o dronă, pusă la dispoziție de o echipă de voluntari. Concomitent cu activitățile de scotocire, au fost şi sunt desfășurate investigații și informări cu privire la datele și semnalmentele minorei dispărute.

Pliante cu fotografia minorei, semnalmentele și descrierea obiectelor de îmbrăcăminte au fost distribuite atât localnicilor, cât și turiștilor aflați în zonă.

Dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

În paralel, au fost efectuate verificări la unități sanitare, de cazare și localuri de alimentație, gări, autogări, popasuri turistice, parcări rutiere, precum și în alte locuri pretabile adăpostirii pe timp de noapte, de la locul sesizării dispariției până în municipiul Lupeni, unde se află centrul de plasament de la care provenea minora.

De asemenea, au fost identificate și audiate rudele minorei, dar și persoanele din grupul cu care se afla în excursie în momentul dispariției, precum și alte persoane din cercul de cunoștințe care ar fi putut furniza informații utile.

Operaţiunea ce se desfăşoară în aceste zile în Munţii Retezat poate fi considerată cea mai mare şi complexă acţiune de căutare din zonă, prin efectivele şi mijloacele tehnice implicate.

Purtătorul de cuvânt al I.P.J. Hunedoara, agent principal Laura Bradu, a declarat că, în urma dispariţiei minorei Daliana Rădoi, a fost înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.


Etichete Știri VestHunedoaramasivul RetezatminorăPoiana PelegiitabărăcorturisalvamontiștiGura ApelorpolițiejandarmidispărutSibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live