Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constantin Paşol, Argeş

5 Februarie 2011
Vizualizari: 6350
Comentează add

Conferenţiarul Constantin Onu din Piteşti a elaborat o carte destinată persoanele cu deficienţe de auz. Cartea a apărut la Editura Academiei Române.

Cateheze pentru surdo-muti

constantin-pasol-arges

Părintele consilier eparhial conf. dr. Constantin Onu din Piteşti a elaborat o carte care vine în sprijinul preoţilor care deservesc comunităţile persoanelor surde şi profesorilor de religie din unităţile de învăţământ special.

"Mărturisirea de credinţă tradusă în limbajul mimico-gestual liturgic românesc", fost lansat la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Volumul a apărut la Editura Academiei Române şi a fost publicat sub coordonarea Înalt Preasfinţitului Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului şi tipărit cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În această carte, mesajul Sfintei Evanghelii este transmis şi pe înţelesul persoanelor cu deficienţe de auz care comunică în limbajul mimico-gestual.

Textul cărţii este tradus din limba română în limba surzilor.

Este de departe o apariţie editorială inedită, scopul lucrării fiind acela de a aduce la cunoştinţa surzilor învăţăturile creştine, simbolul de credinţă ortodox reprezentând esenţa Sfintei Scripturi.

Mijloacele prin care părintele Constantin Onu a realizat cartea reprezintă o sinteză a cunoştinţelor de limbă specifice celor două culturi, limba română şi cea a comunităţii surzilor din România, alături de fundamentarea dogmatică a noţiunilor din textul Crezului.


Etichete cartevolumsurziConstantin OnuMărturisirea de credinţă tradusă în limbajul mimico-gestual liturgic românesc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live