Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

8 Martie 2021
Vizualizari: 4686
Comentează add

Cătălin Drulă pentru RRA : Ştefan Paraschiv, noul Director General al Metrorex. Bugetul Metrorex nu poate fi adoptat în această formă.

Cătălin Drulă: Ştefan Paraschiv va fi noul Director General al Metrorex

alex-lancuzov

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. FOTO: Agerpres.

Economistul Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa va fi numit marţi, Director General Metrorex, a anunţat în exclusivitate pentru RRA, Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Noua conducere executivă de la Metrou trebuie să vină cu soluţii pentru rezolvarea unor probleme urgente precum aprobarea bugetului Companiei care permite păstrarea salariilor majorate cu 18 % doar dacă se fac reduceri de personal sau încheierea unor noi contracte pentru spaţiile comerciale de la metrou a explicat Ministrul Cătălin Drulă :

,,Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a Companiei şi găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nicio formă, doar 30 % din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spaţiilor comerciale de la metrou (nr. deţinute de Minister dar pentru care Sindicatul încasează o chirie mai mare 64%).

Reporter : Bugetul Metrorex poate fi adoptat dacă se păstrează actalele cheltuieli ?

Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăşi nivelul de la începutul anului 2020. Există posibilitatea ca Metrorex să redevină o companie pe baze sănătoase prin ajustarea cheltuielilor salariale raportat la veniturile acesteia “ a explicat la RRA, Cătălin Drulă.

Reamintim că, astăzi a fost publicată forma finală a Raportului Corpului de Control al Ministrului Transporturilor din care reiese că, anul trecut, cheltuielile cu salariile pentru timpul efectiv lucrat au fost de 270 de milioane de lei în timp ce valoarea totală a sporurilor acordate a fost de 234 de milioane de lei, adică 87 %.

Între Ministerul Transporturilor şi Sindicatul de la Metrou disputa a apărut la începutul anului, după ce, ministrul de resort, Cătălin Drulă, a criticat Conducerea Metrorex pentru majorarea salariilor cu 18 % în plină criză şi, totodată a ceurt verificarea contractelor pentru spaţiile comerciale încheiate cu firma Sindicatului. 

(RS)


Etichete exclusiv radiocatalin drulametrorex(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live