Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 August 2020
Vizualizari: 1473
Comentează add

Câștigătorii TIFF

radiojurnal

 

Festivalul Internaţional de Film "Transilvania", de la Cluj-Napoca, TIFF, şi-a stabilit, aseară, câştigătorii ediţiei din acest an, iar astăzi, în ultima zi, au loc ultimele proiecţii.

Festivalul a fost organizat cu respectarea tuturor măsurilor sanitare, singurul incident a fost procvocat de regizorul Cristi Puiu care, la proiecţia celui mai nou film al său, i-a îndemnat pe oameni să renunţe la masca de protecţie. Claudiu Pădurean, transmite.

Reporter: Claudiu Pădurean - Marele premiu al TIFF, Trofeul Transilvania, a fost câştigat de pelicula ''Babyteeth: Prima iubire", în regia lui Shannon Murphy.
 
Acest premiu a fost acordat în cadrul galei de închidere a festivalului, organizată pentru prima oară în cinematograful în aer liber din Piaţa Unirii.
 
La gala de închidere a participat şi ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu.
 
Bogdan Gheorghiu: În condiţiile date, când perspectiva de a putea avea spectacole în interior a devenit tot mai îndepărtată, cu siguranţă că astfel de evenimente sunt extrem de importante pentru continuitatea actului cultural. În acestă seară suntem prezenţi cu toţii la închiderea unui eveniment, care s-a desfăşurat impecabil.
 
Reporter: Această ediţie a festivalului a fost organizată exclusiv în aer liber. Au fost proiectate aproape 140 de filme.
 
(PH)
 

Etichete TIFFfilmfestivalcastigatori(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live