Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

18 Iulie 2021
Vizualizari: 675
Comentează add

Regizoarea franceză Julia Ducournau a câştigat aseară prestigiosul premiu Palme d'Or pentru pelicula "Titane", la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

Câştigătorii Festivalului de film de la Cannes

Realizator: Regizoarea franceză Julia Ducournau a câştigat aseară prestigiosul premiu Palme d'Or pentru pelicula "Titane", la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, fiind a doua femeie care primeşte această distincţie în istoria de trei sferturi de secol a festivalului. Ediţia din acest an, cea de-a 74-a, a marcat revenirea industriei cinematografice pe croazetă, după anularea ediţiei de anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus. Corespondenta noastră la Paris, Daniela Coman, a urmărit ceremonia.

Reporter: Filmul, un thriller, caracterizat de critici drept monstruos, radical, violent, sângeros, amestecă umor şi emoţie abordând teme puternice, aflate în dezbatere în societatea noastră de astăzi: identitate, gen, sexualitate, naştere, filiaţie. Devenită a doua femeie care primeşte trofeul, în toată istoria festivalului, cineasta de 37 de ani l-a primit cu lacrimi şi multă emoţie. 

Julia Ducournau: În seara asta sunt pe această scenă şi ştiu că filmul meu nu este perfect, iar monstruozitatea care le face frică unorate o armă şi o forţă care dă la o parte zidurile ce ne închid şi ne separă. Vreau să-i mulţumesc din suflet juriului, pentru că a recunoscut în acest premiu nevoia viscerală de o lume mai incluzivă şi mai fluidă.

Reporter: Premierul pentru cea mai bună regie a mers tot la un francez, Leos Carax, pentru filmul "Annette". Actorul american Caleb Landry Jones a câştigat premiul penru interpretare masculină, iar actriţa norvegiană Renate Reinsve pe cel de cea mai bună interpretare feminină. Creaţiile cineaştilor români au fost din nou remarcate la Cannes. Locul III la categoria Cinefondation pentru scurtmetrajul "Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste" de Carina Gabriela Daşoveanu şi premiul pentru curaj, la categoria "Un certain regard", pentru filmul "La Civil", realizat de Teodora Ana Mihai.


Etichete (ii)cannesfilm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live