Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

9 Mai 2016
Vizualizari: 1120
Comentează add

La Cernăuți a avut loc Adunarea Generală a Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina.

Casa Aron Pumnul din Cernăuți, "într-o avansată stare de degradare"

mihaela-buculei-suceava

La Cernăuți a avut loc Adunarea Generală a Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina. Foto: Mihaela Buculei.

La Cernăuți a avut loc pe data de 7 mai, Adunarea Generală a Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina, la care au participat reprezentanți ai filialelor din țară dar și din Regiunea Cernăuți. Gazda evenimentului a fost Societatea pentru Cultura Română Mihai Eminescu, condusă de prof.  Vasile Bîcu.

Printre problemele abordate a fost și cea legată de scăderea dramatică a numărului școlilor cu predare în limba română din Nordul Bucovinei dar și atragerea unor membri tineri în structurile societăților culturale românești.

În cadrul întâlnirii de la Cernăuți a fost tras și un semnal de alarmă de către academicianul Vasile Tărâțeanu în ceea ce privește lipsa fondurilor necesare pentru a salva Casa Aron Pumnul din Cernăuți, obiectiv care se află într-o avansată stare de degradare.

A fost ales Comitetul de conducere al Societății  pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina, în funcția de președinte fiind realeasă, prof. Carmen Andronachi din Rădăuți. Prezent la manifestare a fost și reprezentantul Consulatului general al României la Cernăuți, respectiv ministrul consilier, Ionel Ivan care a anunțat realizările în plan diplomatic și dezvoltarea relațiilor politico - diplomatice între România și Ucraina.

Un  nou Consulat al României a fost deschis la Slatina, în Transcarpatia și a fost semnat acordul între cele două părți privind eliminarea taxei consulare pentru vizele de lungă ședere, respectiv  viza tip D (pt. reîntregirea familiei, pt. angajarea în muncă, pt. activități de lungă durată).


Etichete cernauticultura romanavasile bîcubucovina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live