Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

8 Iulie 2014
Vizualizari: 1719
Comentează add

Registrul Auto Român (RAR) va începe schimbarea cărților de identitate pentru toate autovehiculele înmatriculate în România, proces care se va întinde pe durata mai multor ani.

Cărţi de identitate noi pentru toate autovehiculele din România

alex-lancuzov

Unitate mobilă de testare din dotarea Registrului Auto Român. Foto: captură youtube.com

Registrul Auto Român (RAR) va începe schimbarea cărților de identitate pentru toate autovehiculele înmatriculate în România.

Actualul format al cărților de identitate, care datează din 1993, nu este compatibil cu noile norme europene a anunțat directorul tehnic RAR, Flavius Câmpeanu.

Înlocuirea cărților de identitate vizează un parc auto de circa şase milioane de autovehicule și va fi valabilă atât pentru mașinile deja înmatriculate care vor primi noul document la schimbarea proprietarului cât și la cumpărarea unui automobil nou pentru care se eliberează automat nou act.

Măsura, care urmează să se aplice în decursul mai multor ani, va elimina problemele apărute la transcrierea normelor de poluare și va oferi autorităților de control informații suplimentare privind caracteristicile tehnice și de design ale mașinilor.

Noile cărți de identitate auto vor fi eliberate și în format electronic cu înregistrarea în baza de date comună a Poliției Rutiere și a Direcției de Permise și Înmatriculări.

Taxele percepute pentru înregistrarea națională și anulare vor fi desființate.

Cartea de Identitate este un document care cuprinde informații complete despre un autovehicul și este necesară la mai multe operațiuni printre care schimbarea proprietarului sau efectuarea Inspecției Tehnice Periodice.


Etichete RegistruRARautomaşinăvehiculdocumentidentitateactFlavius Câmpeanuşoferiînmatricularevânzarecumpăraretaxepermise

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live