Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dorin Corpade, Hunedoara

28 August 2014
Vizualizari: 2391
Comentează add

Muzica, dansul, gastronomia şi meşteşugurile de secol XV sunt atracţiile Carnavalului medieval, care se desfăşoară în acest weekend la Caselul Corvinilor din Hunedoara.

Carnaval medieval la Castelul Corvinilor din Hunedoara

dorin-corpade-hunedoara

Dans medieval la carnavalul de Castelul Corvinilor din Hunedoara. Foto: captură youtube.com

Caselul Corvinilor din Hunedoara găzduieşe "Carnavalul medieval", un nou eveniment care se desfăşoară de vineri şi până duminică seara.

Muzica şi dansurile de secol XV, gastronomia acelor vremuri, meşteşugurile de acum o jumătate de mileniu, reprezentate prin ateliere unde se realizează din lut, pânză sau piele copii ale unor obiecte contemporane cu Iancu de Hunedoara, paradele costumelor de epocă, turnirurile cavalereşti sau scenele din viaţa la castel vor fi momente de maximă atractivitate ale manifestării hunedorene.

Piesa de rezistenţă a acestui carnaval, aflat la a doua ediţie, va fi o piesă de teatru, "Credinţă şi sânge", ce surprinde momente din viaţa lui Iancu de Hunedoara, "atletul cel mai puternic, unic al lui Christos", după cum a fost numit de Papa Callixt al III-lea.

Acest spectacol aduce la rampă cunoscuţi actori bucureşteni: Dan Condurache, Eugenia Șerban, Corneliu Ulici, Denis Ștefan, Octavian Strunilă, Diana Dumitrescu, Dimitrii Bogomaz, Dana Rotaru și Horea Suciu, dar şi o serie de cascadori ce vor pune în scenă o bătălie a acelor vremuri.

Evul Mediu îşi va face simţită prezenţa în acest weekend şi olfactiv şi gustativ, pentru că un renumit bucătar va găti la curtea lui Iancu de Hunedoara.

Horea Vîrlan este realizatorul unui demo culinar cu reţete de poveste. 


Etichete ştiri vestHunedoaraCastelul CorvinilorcarnavalmedievalgastronomiedamnsdueluriIancu de Hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live