Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihaela Helmis

12 Iunie 2013
Vizualizari: 6068
Comentează add

În anul 2003, Carmen Stănescu şi-a publicat memoriile într-un volum intitulat Destăinuiri, iar intâlnirea de seară de la Radio România Actualităţi respectă titlul.

Carmen Stănescu - Destăinuiri

mihaela-helmis

1945 este anul de debut pe scena Teatrului" Nottara " al invitatei de asta seara a emisiunii Semnaturi celebre-Mari actori.

Cea care a devenit in timp marea actriţă Carmen Stanescu a studiat arta dramatică la Conservatorul din Bucureşti cu Marioara Voiculescu, iar de curând i-a fost acordată decoraţia Regala Nihil sine Deo.

Cea mai mare parte a carierei sale s-a desfăşurat pe scena Naţionalului bucureştean în piesele unor mari autori români, Victor Eftimiu, Camil Petrescu, Ion Luca Caragiale, Barbu Ştefănescu-Delavrancea, Alexandru Davila sau Horia Lovinescu şi străini, Nikolai Gogol, Jean Baptiste Molière, William Shakespeare, George Bernard Shaw, Tennessee Williams etc.

Între personajele întruchipate sunt de menţionat „Ileana Cosânzeana”, „Miţa Baston”, „Dona Uracca”, „Felice”, „Catinca Rosetti”, „Zoe”, „Nina”, „Doamna Clara”, „Yvonne de Bray” sau „Alienor de Aquitania”. Numele său figurează şi pe genericul unor filme precum Doi vecini (1958), Telegrame (1959), Bădăranii (1960), Tinereţe fără bătrâneţe (1969),Fraţii Jderi (1974), Povestea dragostei (1975), Muşchetarul român (1975) sau Cum ne-ar vrea bărbaţii?! (1982).

Incă şi mai multe sunt rolurile interpretate la teatrul radiofonic, iar intalnirea de seara de la RRA face apel la Fonoteca de aur , pentru a vă reaminti câteva dintre rolurile in care aţi cunoscut-o în timp, si pentru a o pastra in memoria afectivă graţie vocii sale inconfundabile.

In 1964 a devenit , Artistă emerită , în anul 2000 primea Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”, în grad de Ofiţer , Premiul de Excelenţă în Teatru i-a fost acordat în anul 2004.

Din 2001 este societar de onoare al Teatrului Naţional din Bucureşti.

În anul 2003, Carmen Stănescu şi-a publicat memoriile într-un volum intitulat Destăinuiri, iar intâlnirea de seara de la Radio România Actualităţi respectă titlul si adauga incă şi mai multe carate unei personalităţi de marcă a teatrului românesc.


Etichete Mari Actori La Radio România ActualităţiCarmen Stanescuactrita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live