Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

21 August 2018
Vizualizari: 842
Comentează add

Carmen Dan: Nu a fost o şedinţă operativă, a fost o şedinţă de informare, ocazie cu care am şi cerut pentru a doua zi un prim raport al misiunii.

Carmen Dan: În ziua protestului nu am avut atribuţii operative

petruta-dinu

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, face declaratii de presa, dupa ce a fost audiata in Comisia de aparare a Camerei Deputatilor. 21.08.2018. Foto: Agerpres.

Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispoziţia Comisiei din Camera Deputaţilor raportul privind evenimentele din 10 august, imediat ce procedura de la nivelul forului parlamentar va fi finalizată, a anunţat ministrul Carmen Dan la audierile la care a fost astăzi chemată, în Parlament.

Opoziţia s-a declarat nemulţumită de secretizarea documentului şi de faptul că audierea ministrului de interne a avut loc în absenţa presei.

Ca ministru, Carmen Dan a subliniat că nu a avut atribuţii operative, arătând că în ziua protestului şi-a întrerupt concediul de odihnă fiind prezentă la minister de la ora 12:00 până la 03:00 dimineaţa.

A avut o şedinţă de informare cu cei care au coordonat acţiunea pentru că a dorit să afle ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei.


Carmen Dan: Nu a fost o şedinţă operativă, a fost o şedinţă de informare, ocazie cu care am şi cerut pentru a doua zi un prim raport al misiunii. Nu este treaba ministrului să lămurească aspecte care ţin de misiunea operativă pentru că nu ministrul are competenţa legală de a interveni în deciziile operative.


Reporter: La rândul lor, reprezentanţii opoziţiei s-au arătat nemulţumiţi că nu au văzut raportul la care a făcut referire ministrul Dan şi că nu au primit răspunsuri la întrebări, precum ce a justificat intervenţia agresivă a Jandarmeriei, la protestul din 10 august.

Opoziţia este nemulţumită de asemenea de absenţa prefectului de la audierile de astăzi din Parlament. Reprezentantul PNL, Victor Paul Dobre.


Victor Paul Dobre: Astăzi, aici nu a fost prezent un singur personaj, decident, respectiv prefectul capitalei, care este cel care a decis, aşa cum ne-a explicat doamna ministru, consultându-se şi cu comandantul de dispozitiv. Nu am avut cu cine clarifica motivele, nivelul intervenţiei, de ce s-a decis la opt seara şi s-a intervenit la 23:30, dar atenţie, prefectul capitalei nu este un personaj de sine stătător. Prefectul capitalei este cel care reprezintă Guvernul României, în municipiul Bucureşti, capitala ţării.


Reporter: Victor Paul Dobre a amintit că PNL va depune moţiune simplă împotriva ministrului de interne, Carmen Dan, cand parlamentul îşi va începe activitatea.


Etichete carmen danmaiaudiericomisie camera deputatilorproteste 10 augustjandarmerieviolentepiata victorieiraportopozitiepsdpnlvictor paul dobre

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live