Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Martie 2017
Vizualizari: 499
Comentează add

Potrivit proiectului lansat în dezbatere publică de minister, cardul electronic va putea fi folosit la autentificarea online pentru servicii bancare, fiscale sau medicale.

Carmen Dan: Cartea electronică de identitate va fi imposibil de falsificat

radiojurnal

Foto: MAI.

Cartea electronică de identitate, care ar urma să înlocuiască actualele documente de identitate, va fi imposibil de falsificat, a declarat astăzi ministrul de interne, Carmen Dan.

Potrivit proiectului lansat în dezbatere publică de minister, cardul electronic va putea fi folosit la autentificarea online pentru servicii bancare, fiscale, medicale sau de educaţie.

Carmen Dan a precizat care sunt avantajele pe care le prezintă un astfel de document.

Carmen Dan: "Acest nou document de identificare a cetăţenilor români va oferi garanţii suplimentare de securitate. Este un proiect extrem de important. Considerăm că prin această abordare uşurăm mult interacţiunea cu autorităţile. Pentru că prin implementarea cărţii electronice de identitate se va facilita accesul cetăţenilor la servicii electronice şi va contribui la dezvoltarea conceptului de administraţie electronică. Persoanele care din motive religioase sau de conştiinţă refuză în mod expres obţinerea unei cărţi electronice de identitate pot opta în continuare pentru o carte de identitate simplă".

Unele asociaţii de pacienţi se opun înlocuirii cardului de sănătate cu noua carte electronică de identitate.

Reprezentanţii pacienţilor se tem că noul sistem nu va face decât să bulverseze bolnavii.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Augustus Costache, a explicat că preluarea datelor conţinute de cardul de sănătate pe cărţile de identitate nu reprezintă o noutate.

Augustus Costache: Cumularea cardului de sănătate cu cardul de identitate era prevăzută încă din Legea 95/2006 ca o etapă ulterioară introducerii cardului. Practic creşte eficienţa, pentru că nu vom mai tipări două carduri, pacientul nu se mai duce cu două carduri se duce cu un singur card. Iar în ceea ce priveşte banii cheltuiţi, au fost investiţi în primul rând în sistemul informatic, care rămâne şi sigur că cele două sisteme vor circula în paralel


Etichete ministrul de internedocumenteCIbuletinmaicarmen dancarte de identitatecarte electronica de identitatefalsificat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live