Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

24 Mai 2019
Vizualizari: 601
Comentează add

Boris Johnson este favoritul clar în cursa pentru locul rămas acum vacant, potrivit unui sondaj realizat în rândul membrilor Partidului Conservator.

Care sunt favoriţii pentru preluarea funcţiei de premier al Marii Britanii

dan-vasiliu

Boris Johnson          Foto: Arhivă.

Premierul britanic, Theresa May, şi-a anunţat demisia din funcţie a Partidului Conservator.

Acest lucru se va întâmpla pe 7 iunie, urmând ca în săptămâna imediat următoare să înceapă procesul de alegere a unui nou lider care să o înlocuiască în funcţia de prim-ministru.

Boris Johnson este favoritul clar în cursa pentru locul rămas acum vacant, potrivit unui sondaj realizat în rândul membrilor Partidului Conservator.

Fostul ministru de externe, care s-a aflat în fruntea campaniei în favoarea ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană înainte de referendumul din 2016, ar obține 39% din voturile membrilor de partid.

Candidatul clasat pe locul al doilea în ordinea preferințelor, cu 13% din voturi, este fostul ministru pentru Brexit, Dominic Raab, care a demisionat în noiembrie 2018, deoarece nu a fost de acord cu planul stabilit de Theresa May pentru ieșirea din blocul comunitar.

Ministrul de interne, Sajid Javid, și cel al mediului, Michael Gove, ar obține câte nouă procente din voturi, potrivit sondajului, în timp ce ministrul de externe, Jeremy Hunt, ar obține 8% din voturi.

Este de așteptat ca până la 20 de conservatori să își anunțe intenția de a candida pentru funcția de lider al partidului.

Deputații vor vota pentru candidaţi și, după fiecare vot, cel clasat pe ultimul loc va fi eliminat din cursă până când se va ajunge la doar doi finaliști şi apoi va fi organizat un vot la care vor lua parte toți membri de partid.

Se estimează că noul prim-ministru va fi numit în funcție undeva, înspre finalul lunii iulie, Theresa May urmând să rămână în Downing Street până la finalizarea acestui proces.


Etichete theresa maysuccesiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live