Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

9 August 2018
Vizualizari: 557
Comentează add

Cardurile de sănătate pot fi folosite încă doi ani de la data exprirării, cu excepţia celor eliberate de la 1 august, a.c., care au valabilitate 7 ani.

Cardurile de sănătate pot fi folosite încă doi ani de la data exprirării

marilena-francu

  

Cardurile de sănătate pot fi folosite încă doi ani de la data exprirării, cu excepţia celor eliberate de la 1 august, a.c., care au valabilitate 7 ani.

Unii pacienţi au fost refuzaţi însă, pe motiv, că au cardul expirat.  

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate reaminteşte că valabilitatea cardurilor de sănătate s-a prelungit de la 5 la 7 ani.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Augustus Costache, spune de ce sunt necesare aceste precizări. 

Augustus Costache: În ultimele zile, am primit mai multe semnalări telefonice că unii furnizori aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate au refuzat să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, sub motiv că acestea deţin carduri cu termenul de valabilitate depăşit.  

Reporter: Furnizorii au fost anunţaţi de către Casa de Sănătate că s-a prelungit acest termen? 

Augustus Costache: Bineînţeles, mai mult decât atât, la momentul respectiv, s-a anunţat public pe toate canalele mass-media, inclusiv Guvernul a anunţat, pentru că prelungirea s-a făcut printr-o hotărâre de guvern. 

Reporter: Ce se va întâmpla cu cardurile, care se vor emite de acum înainte?  ugustus Costache: Cardurile care se vor emite după data de 1 august au de la început termenul de valabilitate 7 ani.  

Reporter: Măsura de prelungire a duratei valabilităţii cardurilor permite o economie de circa 270 de milioane de lei prin degrevarea bugetului de stat de cheltuieli aferente tipăririi a aproximativ 14,2 milioane de carduri noi, în următorii doi ani, fondurile respective urmând să fie redirecţionate spre alte cheltuieli din domeniul sănătăţii publice.

 


Etichete carduri de sanatatevalabilitateexpirare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live