Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

26 Iunie 2020
Vizualizari: 274
Comentează add

Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 iulie

adriana-turea

 Foto: Arhivă.

Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 iulie, cu excepția consultațiilor la medicii de familie și la specialiștii din ambulatoriu, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Instituția mai precizează că până pe 30 septembrie asistența medicală primară și în ambulatorii mai poate fi acordată și la distanță.

De la 1 iulie va fi reluată obligativitatea utilizării cardului național de sănătate pentru serviciile medicale acordate în spitale. De asemenea, cardul de sănătate va fi necesar la laboratoarele de analize medicale în cazul investigațiilor imagistice, precum CT și RMN, pentru îngrijirile la domiciliu, îngrijirile paliative, în cazul furnizorilor de servicii stomatologice ce sunt decontate, furnizorilor de dispozitive medicale și în farmacii.
 
Totodată, până pe 30 septembrie medicii de familie pot prescrie în continuare pentru pacienții cronici inclusiv medicamentele care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate, cu mențiunea că pentru medicamentele care se eliberează în baza unor protocoale terapeutice și a unor formulare specifice este necesară evaluarea periodică a medicului de specialitate pentru a confirma sau modificări schema de tratament.
 
Această reevaluare se face la termenul prevăzut în protocoalele terapeutice sau în scrisorile medicale.
 

Etichete card sănătatemedicspitalfarmacie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live