Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 30 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Septembrie 2015
Vizualizari: 998
Comentează add

Cardul de sănătate va fi singurul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate, pentru cei asiguraţi.

Cardul de sănătate este obligatoriu de astăzi

radiojurnal

Foto: Arhivă RRA.

Cardul de sănătate, obligatoriu de astăzi, va fi singurul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate, pentru cei asiguraţi.

Cardul nu este obligatoriu în cazul urgenţelor şi nici pentru copiii de până la 18 ani.

Cei care nu au intrat în posesia documentului până acum pot verifica dacă acesta a fost eliberat, pe pagina de internet a Casei de Sănătate.

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, explică de ce furnizorii de servicii medicale trebuie să verifice calitatea de asigurat a pacienţilor, pe site-ul instituţiei.

"Întotdeauna furnizorii trebuie să verifice în baza Casei Naţionale, şi nu în baza proprie. Doar aşa vom putea să eliminăm neajunsurile sau inconvenientele pentru pacient, trimiţându-l de la furnizorul de servicii la casă, de la casă la furnizor sau la ANAF ş.a.m.d. Am discutat de puţină vreme cu ANAF tocmai a ne actualiza bazele foarte repede, în aşa fel încât să nu treacă nu ştiu cât timp de când un cetăţean nu a devenit asigurat şi să nu aibă card.

"La fel este valabil dacă nu mai plăteşte asigurări, după cele trei luni ai card, dar el nu este valid. Cardul este valid atâta timp cât plăteşti asigurări plus trei luni", a spus Vasile Ciurchea.

Tot de astăzi casele de asigurări care au un număr mare de carduri neridicate au program prelungit în zilele de lucru între orele 8:00 şi 20:00. 


Etichete cardul de sănătatemedici de familieobligativitatepaciențiCasa de Asigurări de SănătateVasile Ciurcheaservicii medicale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live