Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

1 Mai 2015
Vizualizari: 1222
Comentează add

În primele ore de funcţionare a sistemului, cardul de sănătate nu a creat probleme pacienţilor, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Cardul de sănătate "este funcţional"

adriana-turea

Specimen de card de sănătate. Foto: Arhivă.   

În primele ore  de funcţionare a sistemului, cardul de sănătate nu a creat probleme pacienţilor, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

La spitale au fost efectuate internări validate cu cardul de sănătate, dar şi în urma verificării asiguratului în sistem, în cazul în care acesta nu a intrat în posesia cardului de sănătate.

Serviciile medicale care nu vor fi validate cu cardul de sănătate vor fi monitorizate separat pentru a le analiza şi a accelera predarea cardurilor către asiguraţi.

Până la pranz, un număr redus de asiguraţi s-a adresat caselor de asigurări pentru a solicita eliberarea cardului de sănătate sau a adeverinţei de înlocuire a cardului. În medie, o casă de asigurări a eliberat 20 de carduri. Excepţie face CASMB, care a eliberat 44 de carduri.

"Birou de intervenţii"

Totodata, La nivelul fiecărei case de asigurări există personalul necesar pentru a elibera cardurile de sănătate acelor asiguraţi care vin să îl solicite.

Furnizorii de servicii medicale pot apela oricând la biroul pregătit să preia şi să rezolve "în cel mai scurt timp" orice problemă întâmpinată în modul de funcţionare a sistemului. 

De astazi, persoanele asigurate pot beneficia de servicii medicale si in cazul in care nu pot prezenta cardul national de sanatate. Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a semnat, ieri, doua acte normative care reglementeaza condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.


Etichete cardul de sanatateCasa Nationala de Asigurari de Sanatateserviciile medicale care nu vor fi validate cu cardul de sănătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live