Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Mai 2015
Vizualizari: 1182
Comentează add

Prim-ministrul Victor Ponta a acuzat, ceea ce a numit dezinformarea şi propaganda, împotriva acestui introducerii acestui nou sistem.

Cardul de sănătate, "apărat de premier"

radiojurnal

Cozi la CASMB. Foto: Arhivă/Captură video. 

Premierul  a apărat astăzi decizia introducerii cardului de sănătate, care a devenit, de la 1 mai, unicul sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în asigurările sociale de sănătate. 
 
El a acuzat, ceea ce a numit dezinformarea şi propaganda, împotriva acestui introducerii acestui nou sistem.  
 
"Cardul de sănătate este un proiect vechi şi va însemna următorul lucru: doar anul ăsta, cel puţin 300 de milioane de euro facem economii, bani care rămân toţi la sănătate. Mă aşteptam să fie supăraţi, să auzim 2.500 de carduri blocate în bancomate - bineînţeles că a fost o minciună, nu era niciun card - că mii de oameni la cozi, că alte lurcruri. E normal, dar vreau să vă spun următorul lucru: cât voi fi prim-ministru, până în 2016, după 2016, evaziunea fiscală trebuie combătută, frauda din sănătate trebuie combătută şi, indiferent de lobby-ul şi de dezinformarea şi de propaganda împotrivă, sunt foarte hotărât să duc această bătălie la bun sfârşit, pentru că e o bătălie bună pentru România", a spus Victor Ponta.  
 
Şeful Guvernului i-a răspuns în acest fel preşedintelui Klaus Iohannis, care ieri a criticat Executivul pentru modul defectuos în care a implementat sistemul cardului de sănătate. 
 
"Guvernul a pregătit prost implementarea cardului de sănătate. Am văzut mii de oameni care stau la cozi, care nu pot beneficia de serviciile de sănătate la care sunt îndreptăţiţi. Este un scandal public", a declarat Klaus Iohannis.  
 
Îîn primele zile de când utilizarea cardului de sănătate a devenit obligatorie, medicii şi farmaciştii din întreaga ţară au acuzat funcţionarea foarte greoaie a sistemului informatic unic şi chiar blocarea acestuia. 
 
Pe de altă parte, mii de oameni au stat la cozi la Casele de Asigurări de Sănătate pentru a intra în posesia cardului, temându-se că altfel nu vor fi consultaţi sau nu-şi vor putea lua reţetele compensate. 
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a recunoscut zilele trecute că există probleme în procesul de implementare a cardului de sănătate, dar a dat asigurări că serviciile medicale acordate fără card vor fi decontate. 

Etichete Cardul de sănătate"apărat de premier"Prim-ministrul Victor PontaKlaus Iohannis,Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de SănătateVasile Ciurchea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live