Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

8 Iunie 2021
Vizualizari: 262
Comentează add

Caravanele mobile de vaccinare ajung și în zona rurală

gabriel-sava

 Foto. Arhivă.

Campania de vaccinare a ajuns și în mediul rural, în ultima perioadă, prin intermediul caravanelor mobile. În satele din județul Vrancea populația este mai puțin informată în ceea ce privește rolul imunizării, iar autoritățile fac eforturi pentru a-i convinge pe oameni să opteze pentru unul dintre cele patru seruri folosite în România.
 
24% în zona urbană și circă 16% în localitățiel din mediul rural reprezintă procentele aferente persoanelor vaccinate până acum în Vrancea, conform datelor comunicate de autoritățile județene.
 
În ultima perioadă, exceptând zilele când au fost organizate acțiuni gen maratonul vaccinării, centre mobile sau caravane, numărul celor care au venit să se vaccineze în centrele fixe a scăzut comparativ cu perioada anterioară.
 
Acesta este unul dintre motivele pentru care prefectul județului a anunțat că se intenționmează ca centrele mobile de vaccinare să fie funcționale în perioada următoare în localitățile și în zilele când sunt organizate târguri, mai ales în mediul rural, cu scopul de a vaccina și persoane care nu s-au imunizat până acum.
 
Spre exemplu, duminică dimineață, în târgul din localitatea Dumbrăveni a fost organizat un astfel de centru mobil, unde s-au vaccinat peste 100 de persoane în mai puțin de trei ore.

Etichete vaccinareruralcaravanî

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live