Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

17 Aprilie 2013
Vizualizari: 1571
Comentează add

Evenimentul, organizat de Radio România, are loc în perioada 17 - 21 aprilie, în incinta unui Pavilion expoziţional mobil amplasat în Piaţa Unirii.

Caravana GAUDEAMUS 2013 la Cluj-Napoca

radio-romania

Vizitatori la Târgul Gaudeamus. Foto: Arhivă

Caravana GAUDEAMUS a ajuns în inima Ardealului,  pentru cea de a XIV-a ediţie a Târgului GAUDEAMUS Cluj-Napoca.
 
Evenimentul, organizat de Radio România – Echipa GAUDEAMUS şi Radio Cluj -  are loc în perioada 17 - 21 aprilie, în incinta unui Pavilion expoziţional mobil amplasat în Piaţa Unirii.
 
Ediţia 2013 a Târgului, evenimentul cu numărul 74 care se deruleaza sub sigla GAUDEAMUS, se înscrie în seria care marchează dubla aniversare din acest an: 85 de ani de la prima transmisiune a postului public de radio şi 20 de ani de la debutul Programului LECTURA, odată cu prima ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de Învăţătură.
 
Programul de vizitare al târgului este următorul: de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 14.00. Intrarea este liberă pentru toate categoriile de public.
 
Preşedintele de onoare al Târgului GAUDEAMUS Cluj-Napoca este domnul acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
 
Statistica preliminară a ediţiei prefigurează deja o creştere semnificativă a evenimentului ca anvergură, comparativ cu anii precedenţi:
 
- 89 de expozanţi (78 la ediţia 2012), reprezentând principalele categorii prezente pe piaţa de carte şi educaţie din România - edituri, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ. Numărul mare al expozanţilor şi diversitatea domeniilor pe care le reprezintă sunt o bună recomandare în ceea ce priveşte oferta de care vizitatorii târgului vor fi întâmpinaţi.
 
- o suprafaţă de peste 500 mp de standuri (450  mp la ediţia precedentă), amenajate într-un pavilion expoziţional cu suprafaţa de 900 mp, ambele valori reprezentând recorduri absolute ale Caravanei GAUDEAMUS.
 
- 38 de evenimente propuse de către expozanţi, adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă.
 
Cea de a XIV-a ediţie a Târgului GAUDEAMUS Cluj-Napoca constituie şi cadrul pentru reluarea câtorva dintre proiectele deja tradiţionale sau mai recente, iniţiate şi derulate de Radio România.
 
Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care va avea ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere. Proiectul continuă o tradiţie care durează de la primele ediţii ale Târgului Internaţional GAUDEAMUS (Coşul Târgului); de la relansarea sa sub acest nume, în anul 2010, peste 55.000 de volume au îmbogăţit patrimoniul unor biblioteci care nu au mai primit de foarte mult timp fonduri pentru achiziţii.
 
Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc.
 
Sâmbătă, 20 aprilie, la ora 15.00, sunteţi aşteptaţi să îi cunoaşteţi pe invitaţii de nota 10 ai Târgului GAUDEAMUS Cluj-Napoca, elevi din judeţul Cluj şi din judeţele limitrofe, premiaţi la olimpiade internaţionale din diferite discipline: Bogdàn Eszter (Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Zalău), Szekeres S. Ilma (Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa), Oláh Mátyás (Grupul Şcolar „Horváth János” Marghita - judeţul Bihor), Teodora Telecan (Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca), Radu Cristian Andreescu (Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca), Teodora Şimon (Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea), Ioana Daniela Pavel (Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău), Iulia Arion (Colegiul Naţional      „D. Prodan” din Cugir), Rareş Darius Buhai (Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa) şi Alexandru Cristian Bolunduţ (Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca).
 
Expoziţia Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului însoţeşte şi în acest an Caravana GAUDEAMUS şi revine la Cluj actualizată cu o selecţie din creaţiile recente semnate de Jean Marc Godès. Aflate la graniţa dintre fotografie, artă, poezie şi montaj cinematografic, lucrările fotografului francez, de o surprinzătoare prospeţime şi forţă a imaginii, invită spectatorul la o reflecţie despre rolul şi locul cărţii în lumea de astăzi.
 
Faza locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată de Radio Cluj, care va avea loc vineri, 19 aprilie, ora 15.00.
 
Premiile ediţiei 2013 a Târgului GAUDEAMUS Cluj-Napoca vor fi decernate duminică, 21 aprilie, ora 12.00 astfel:
 
Trofeele GAUDEAMUS (acordate editorilor - locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte a Târgului, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul Târgului;
 
Trofeele Presei - decernate jurnaliştilor pe secţiunile presă scrisă, radio şi TV;
 
Premiul Educaţia - decernat unei instituţii de învăţământ în semn de apreciere a modului de promovare a   ofertei sale educaţionale la Târgul GAUDEAMUS;
 
Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase cititoare prezente la Târg;
 
Premiul Tombolei GAUDEAMUS, al cărui câştigător va fi stabilit prin tragere la sorţi.
 
Partenerii organizatorilor sunt, la această ediţie: Fundaţia pentru Excelenţă Euromonitor şi publicaţiile Şapte Seri, Făclia, Transilvania Reporter şi Ziua de Cluj, parteneri media.
 
Sponsorii ediţiei: Automobile Dacia, Casa Augustin, Farmec Cluj şi Opera Resto Caffe.

Etichete GaudeamusCluj-Napoca,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live