Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Ianuarie 2020
Vizualizari: 4827
Comentează add

O majoritate a participanţilor la un sondaj realizat în 28 de ţări apreciază că, în forma sa actuală, capitalismul face mai mult rău decât bine, relatează Reuters.

Capitalismul face mai mult rău decât bine ?

florin-lepadatu

 Foto: Wikipedia.org

O majoritate a participanţilor la un sondaj realizat în 28 de ţări apreciază că, în forma sa actuală, capitalismul face mai mult rău decât bine, relatează Reuters.

Realizatorii barometrului, compania americană de relaţii publice Edelman, au vrut să afle dacă locuitorii lumii au îndoieli în ce priveşte democraţiile occidentale bazate pe capitalism, iar răspunsul este da, potrivit cercetătorului principal David Bersoff.

"Oamenii îşi pun problema dacă ceea ce avem azi, lumea în care trăim azi, este optimizat pentru a putea avea un viitor mai bun", a precizat acesta.

Sondajul a cuprins peste 34.000 de persoane din 28 de ţări, de la democraţii liberale cum sunt Statele Unite şi Franţa până la societăţi bazate pe modele diferite, cum sunt China şi Rusia, iar 56% dintre participanţi au conchis că "în forma sa actuală capitalismul face mai mult rău decât bine în lume".

Respondenţii s-au arătat preocupaţi mai ales de ritmul progreselor tehnologiei şi nesiguranţa locurilor de muncă, dar şi-au exprimat totodată neîncrederea în media şi în capacitatea guvernelor naţionale de a face faţă provocărilor actuale.

Pe de altă parte, studiul a constatat şi un decalaj în creştere în privinţa atitudinilor respondenţilor în funcţie de statut, cei cu venituri mai mari şi cu un nivel de educaţie superior tinzând să fie mai încrezători, notează cercetătorii de la Edelman. 

 

Etichete exclusiv onlineoamenipopulaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live