Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

2 Noiembrie 2020
Vizualizari: 389
Comentează add

De la inceputul pandemiei si pana in prezent capacitatea de lucru a sectiilor de terapie intensiva din Romania s-a dublat, a afirmat la RRA președintele SRATI, dr. Dorel Sandesc.

Capacitatea secțiilor de terapie intensivă din România „s-a dublat” Capacitatea secțiilor de terapie intensivă din România „s-a dublat” - Conține audio

ionut-dragu

De la începutul pandemiei și până în prezent capacitatea de lucru a secțiilor de terapie intensivă din România s-a dublat a afirmat la Radio România Actualități, Președintele Societății Române de Anestezie și Trapie Intensivă, dr. Dorel Săndesc. 

AUDIO

De asemenea, referitor la perioada următoare, Dr. Dorel Săndesc a afirmat că depinde de noi. Orice scenariu este posibil. De la scenariul catastrofal în care numărul de cazuri să crească în continuare, ce ne va duce în scurt timp la blocaj în ciuda eforturilor de creștere zilnică a numărului de paturi ATI, cât se poate în fiecare spital, dacă nu se va reuși prin aceste măsuri vom ajunge într-o situație cu adevărat dramatică, tragică. Dar poate exista și celălalt scenariu, pozitiv, în care după o perioadă de respectare a regulilor, în care autoritățile trebuie să vegheze cu fermitate la respectarea lor dar și oamenii să se simtă mobilizați să o facă, nu doar criticați, certați ci să simtă solidaritatea necesară, unica varianta de a trece cu bine prin criză, atunci vom putea observa, după aproximativ 2 săptămâni o tendință la scăderea numărului. Asta ne va ajuta să evităm acele situații dramatice și să trecem mai bine prin criză. Cred ca este pozibil, a mai afirmat Dr. Dorel Săndesc, Președintele Societății Române de Anestezie și Trapie Intensivă la Radio Romania Actualități. 

Mai mult, despre programul de instruire a personalului medical, Dr. Dorel Săndesc a mai afirmat că viitoarele cadre medicale vor putea să reducă din presiunea de pe secții atât prin implicarea lor directă atunci când nu există personal de specialitate cât si prin extinderea îngrijirilor cazurilor mai ușoare și în afara unităților de terapie intensivă.   


Etichete (ii)terapieintensivacapacitatedublareDorel Sandesc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live