Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ. Ochiul interior Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

14 Noiembrie 2019
Vizualizari: 699
Comentează add

Adina Vălean s-a aflat în fața eurodeputaților din Comisia de transporturi și turism aproximativ trei ore și a răspuns întrebărilor privind dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Candidatura A. Vălean la postul de comisar european a fost avizată pozitiv

amalia-bojescu

 Adina Vălean. Foto: Agerpres.

Candidatura Adinei Vălean la postul de comisar european pentru transporturi a fost avizată pozitiv cu 36 de voturi "pentru" de Comisia de transport şi turism a Parlamentului European, în urma audierii din această după-amiază.

Candidatura Adinei Vălean a fost validată de majoritatea grupurilor politice din Parlamentul European. Cei de la Identitate și Democrație s-au opus, iar Verzii au cerut informaţii suplimentare.

Adina Vălean s-a aflat în fața eurodeputaților din Comisia de transporturi și turism aproximativ trei ore și a răspuns întrebărilor privind dezvoltarea infrastructurii rutiere, maritime şi aeriene, simplificarea mobilității urbane, politicile sociale, în sensul îmbunătăţirii condițiilor de muncă ale lucrătorilor și recalificarea profesională.

O prioritate pentru Adina Vălean pe care speră să o ducă la bun sfârșit în mandatul său o reprezintă realizarea cerului unic european pentru a reduce, în primul rând, emisiile de dioxid de carbon. În  acest context, o altă prioritate pe agenda a comisarului desemnat este pactul ecologic european, în care transporturile, alături de politicile climatice și cele industriale, să ocupe un loc important pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 90% până în anul 2050.

De avizul pozitiv al eurodeputaților a trecut și comisarul desemnat de Franța pentru pața internă Thierry Breton. El a fost susţinut la fel, de majoritatea grupurilor politice, mai puțin Verzii, care au cerut informaţii supimentare.

În schimb, candidatul propus de Ungaria pentru extindere şi politica de vecinătate, Olivér Várhelyi, nu a trecut testul în comisia de specialitate.

El va trebui să răspundă în scris unor întrebări din partea eurodeputaților pentru ca aceștia să îi aprobe numirea. O nouă ședință a comisiei de specialitate va avea loc săptămâna viitoare.


Etichete Olivér Várhelyi,audiericomisiiComisia EuropeanăAdina Vălean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live