Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Aprilie 2018
Vizualizari: 4703
Comentează add

Mai multe boli grave ar urma să aibă "acces neîngrădit" la medicamente şi tratamente noi. Printre acestea cancerul, afecţiunile cardiovasculare, hepatita C sau scleroza multiplă.

Cancerul şi bolile cardiovasculare ar urma să aibă tratament preferenţial

radiojurnal

  Foto: Adriana Turea - arhivă.

Pacienţii cu boli grave vor avea acces la toate medicamentele existente şi nu numai la unul, ca până acum.

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens, prin care va creşte accesul pacienţilor la toate medicamentele noi, în funcţie de indicaţia terapeutică, stadiul bolii şi afecţiunile asociate.

Bolnavii cu boli rare, cancer, hepatită C, afecţiuni cardiovasculare sau scleroză multiplă vor avea acces neîngrădit la cele mai noi tratamente, la propunerea Ministerului Sănătăţii.

Chiar dacă aceste medicamente sunt mult mai scumpe, pacienţii nu vor fi obligaţi să plătească nimic, pentru că Ministerul a conceput o formulă de acoperire a costurilor la care participă pe lângă asigurările de sănătate şi cei care deţin autorizaţia de punere pe piaţă a noului tratament, susţine purtătorul de cuvânt al Guvernului.


Etichete spitalmediciboli rarecancerhepatită Cafecţiuni cardiovascularescleroză multiplăguvernnelu barbulicenţăproducătoricnas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live