Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

15 Septembrie 2017
Vizualizari: 1138
Comentează add

Marii producători auto din Germania sunt hotărâţi să investească miliarde de euro pentru echiparea modelelor pe care le produc cu motoare electrice

Cancelarul Angela Merkel cere restabilirea încrederii în sectorul auto

vlad-draghicescu-bonn

 Cancelarul Germaniei, Angela Merkel.         Foto: Arhivă.

Cancelarul Angela Merkel cere industriei auto din Germania să acţioneze pentru restabilirea încrederii în acest sector, confruntat în ultimii doi ani cu uriaşul scandal vizând emisiile poluante ale maşinilor Diesel.

Angela Merkel a făcut acest apel în deschiderea Salonului Auto de la Frankfurt. Corespondentul RRA din Berlin, Vlad Drăghicescu, relatează că nu este pentru prima oară când Angela Merkel somează constructorii germani de automobile să recâştige încrederea clienţilor cât mai repede.

Mesaje similare s-au făcu auzite şi de-a lungul campaniei electorale, cancelarul german reiterând totodată necesitatea creşterii investiţiilor în motoarele electrice. În replică, şeful VW, Matthias Müller, prezent şi el la Frankfurt, a anunţat investiţii de 20 de miliarde de euro în noile tehnologii.

La rândul său, constructorul Daimler promite că până în 2022 toate modelele de autoturisme pe care le produce vor fi disponibile şi în varianta electrică. Mai mult, din 2020 modelul Smart nu va mai fi livrat decât în această variantă.

Strategii similare urmează şi celelalte companii auto din Republica Federală. Şeful Asociaţiei Industriei de Automobile din Germania, Matthias Wissmann, a declarat că investiţiile în motoarele electrice, capitol la care germanii sunt deficitari, sunt dovada faptului că aceştia vor să repare răul făcut acum doi ani.


Etichete Angela MerkelSalonul Auto de la Frankfurtmotoare electriceinvestiţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live