Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

19 Iunie 2010
Vizualizari: 3640
Comentează add

După o investiţie de 12,5 milioane de euro, studenţii din Arad au la această oră cel mai modern campus universitar din România.

Campus universitar modern, inaugurat la Arad Campus universitar modern, inaugurat la Arad - Conține video Campus universitar modern, inaugurat la Arad - Conține galerie foto

ioan-suciu

Unul dintre laboratoarele campusului universitar din Arad.

Complexul universitar care aparţine Universităţii de Vest, Vasile Goldiş din Arad, se întinde pe o suprafaţă de 10.734 mp.

Construcţiile se compun din trei imobile cu două şi trei etaje unde pot fi regăsite spaţii de învăţământ, centre de cercetare, sală sport şi sală gimnastică.

În incinta complexului se află şi un centru de informatică de ultima generaţie dotat cu 100 de computere conectate la internet, o bibliotecă cu săli de lectură precum şi patru amfiteatre cu peste 500 de locuri.

Fiecare amfiteatru este dotat cu sistem de sonorizare, microfon fix, microfon mobil, videoproiector, laptop şi ecran de proiecţie automat.

În cele zece săli de cursuri şi seminarii pot studia peste 1.010 de studenţi. Acestea sunt dotate cu videoproiector, laptop-uri, ecrane cu proiecţie automată.

Sistemul de videoconferinţă Polycom amplasat în sală de conferinţe cu 108 locuri, asigură o comunicare la nivel naţional şi internaţional cu alte centre academice.

Tot în cadrul campusului universitar Vasile Goldiş din Arad se află şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii care cuprinde,Centrul de Microscopie Electronică „George Emil Palade”,Centrul de Cercetări Farmacognostice,Laboratorul Cromatografie Lichidă.

Cele două microscoape electronice aflate în dotarea Institutului sunt de ultima generaţie fiind cele mai moderne la oră actuală din România.

Fiecare dintre ele valorează peste un milion de euro.

Totodată campusul universitar are în incintă o bisericuţă din lemn cu specific tradiţional maramureşean.

Valoare totală a investiţiei este de peste 12,5 milioane de euro.

Video: Profesor Universitar Dr Aurel Ardelean Rectorul Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad.


Etichete campusUniversitarbaniinvestiţiistudenţilaboratoareeducaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live