Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

3 Iunie 2020
Vizualizari: 184
Comentează add

Oamenii legii fac apel către părinți să stea cât mai mult timp în aer liber alături de copii lor, dar și să le monitorizeze activitatea în mediul online.

Campanii de combatere a agresiunii online la adresa copiilor, în Vâlcea

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

foto: Arhivă.

Specialiștii în domeniul combaterii criminalității din Vâlcea desfășoară o campanie de combatere a agresiunilor online la adresa copiilor.

Acțiunea are loc într-o perioadă în care elevii petrec tot mai mult timp pe internet.

Oamenii legii fac apel către părinți să stea cât mai mult timp în aer liber alături de copii lor, dar și să le monitorizeze activitatea în mediul online. Corespondentul RRA, Ana-Maria Cârstea, are detalii.


Reporter: Hărțuirea online are o amploare mai mare și pare să fie fără sfârșit, fenomenul din spațiul online poate cauza sentimente de însingurare, teamă, tristețe, uneori chiar disperare, având un impact emoțional important asupra tuturor copiilor implicați, fie ei victime, martori sau agresori.

În toată această perioadă, în Vâlcea nu au existat cazuri de cyberbullying, însă polițiștii vâlceni de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat mai multe sesiuni de informare cu sprijinul profesorilor diriginți. Oamenii legii atrag atenția părinților să monitorizeze în permanență comportamentul propriilor copii.

De asemenea, le recomandă să consulte site-ul organizației "Salvați Copiii", care oferă acestora exemple de monitorizare a activității desfășurate de copii în mediul online.

Conform studiului realizat de organizația amintită, unul din doi copii români cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani este expus cyberbullying-ului.

(RS)


Etichete valceaagresiuneonlinecopii(RS)internethartuire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live