Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

5 Martie 2011
Vizualizari: 2455
Comentează add

La Târgu Mureş a demarat campania "2% pentru SMURD". Banii obţinuţi urmează să fie folosiţi pentru achiziţionarea unui avion sanitar pentru urgenţe.

Campanie SMURD pentru un avion sanitar

raul-matis-targu-mures

La Târgu Mureş a demarat campania "2% pentru SMURD".

Sub genericul "Nu lăsa distanţa pâna la spital să devina incurabilă", Fundaţia pentru SMURD a lansat, la Târgu Mures, campania "2% pentru SMURD", prin care se urmăreşte atragerea unei sume cât mai mari de bani în vederea achizitionarii unui avion sanitar pentru urgenţe. 

Potrivit preşedintelui Fundaţiei pentru SMURD, dr. Raed Arafat, dacă fondurile colectate din 2% nu vor ajunge pentru realizarea unui astfel de obiectiv, fundaţia va apela la sponsorizări şi alte forme de sprijin financiar pentru achizitionarea unui avion propriu, complet dotat cu echipamente de terapie intensivă. 

Raed Arafat a spus că un astfel de avion are avantajul că poate zbura şi în condiţii de vizibilitate redusă, iar SMURD ar putea reduce timpul de zbor pe distanţe lungi cu aproximativ 75% faţă de elicoptere, acestea urmând să rămână disponibile pentru intervenţiile grave pe distanţe mai scurte. 

Potrivit estimărilor membrilor Fundaţiei pentru SMURD, un astfel de avion ar costa între două milioane - second-hand şi 4-5 milioane de euro dacă este nou, dar şi în funcţie de tipul avionului sau de capacitatea de transport.  

Raed Arafat a precizat că este pentru prima dată când Fundaţia pentru SMRD va face o campanie naţională care să ducă la realizarea unui proiect distinct şi foarte ambiţios.


Etichete Ştiri CentruSMURDRaed Arafatcampanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live