Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Mai 2019
Vizualizari: 389
Comentează add

Campanie derulată în paralel cu Târgul de Carte Gaudeamus Timişoara

radiojurnal

Foto: Arhiva/ Gaudeamus

Campania de donaţii "Cărţile se întorc acasă", derulată în paralel cu Târgul de Carte Gaudeamus, are la Timişoara cel mai mare succes, declară organizatorii. Proiectul Radio România continuă şi anul acesta, când cei care doresc să facă o faptă bună pot contribui la dotarea bibliotecilor din zona rurală a Timişului.

Are detalii colega noastră de la Radio România Timişoara Ioana Sapianu.

Reporter: Timişorenii sunt aşteptaţi la Târgul Gaudeamus să își doneze cărțile de care nu mai au nevoie din bibliotecă. O nouă ediție a campaniei "Cărțile se întorc acasă" va direcționa volumele colectate în comunitățile timișene care nu au acces la lectură sau la cărți noi. Cei care au cărți de donat sunt așteptați în fiecare zi de târg în Piața Operei. Organizator: Connie Chifor.

Connie Chifor: E un proiect pe care Radio România îl derulează din anul 2010. Aici, la Timișoara, a avut cel mai mare succes. Câteva mii de cărți am adunat de obicei la fiecare ediție. Sperăm că și în acest an publicul timișorean va fi la fel de generos și ne va aduce toate volumele de care oamenii nu au nevoie, de care poate s-au plictisit, le-au citit și recitit de câteva ori și care cu siguranță vor face bucuria celor care, din păcate, nu își permit să vină aici să își cumpere cărți noi.

Organizatorii recomandă, de asemenea, ca volumele să fie accesibile pentru un public cât mai larg și într-o stare bună. Cărțile vor ajunge la bibliotecile școlilor gimnaziale din Lenauheim, Grabaț și Bulgăruș. Intrarea la târg este liberă, iar evenimentul se va încheia duminică.

 


Etichete Târgul de Carte GaudeamusTimişoaracampanieCărţile se întorc acasă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live