Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

24 Iulie 2021
Vizualizari: 262
Comentează add

În acest weekend două centre funcţionează pe litoral, unul la Constanţa şi unul la Mamaia.

Campanie de vaccinare în weekend, pe litoral

sorin-cealera-constanta

Arhivă Foto: Sorin Cealera

Deocmadată, numărul cazurilor de coronavirus se menţine la un nivel scăzut cu doar 104 îmbolnăviri din 27 de mii de teste.

Ieri au fost anunţate şi două decese, iar în spitale sunt internaţi 277 de pacienţi, dintre care 38 la ATI.

În schimb, şi cei care se vaccinează sunt din ce în ce mai puţini. Doar 11 mii de persoane s-au imunizat ieri cu prima doză şi aproape 16 mii s-au vaccinat în ultimele 24 de ore.

În prezent, aproximativ 4.700.000 de persoane au schema completă.

Autorităţile îndeamnă populaţia să se vaccineze şi organizează permanent noi centre mobile.

În acest weekend două astfel de centre funcţionează pe litoral, unul la Constanţa şi unul la Mamaia, un motiv în plus pentru turişti de a profita de această iniţiativă prin care se pot imuniza fără programare. Corespondentul nostru Sorin Cealera are detalii:


Reporter: Se anunţă un nou weekend plin pe litoral, iar autorităţile constănţene vin în sprijinul celor care doresc să se vaccineze fără programare prin amplasarea unor centre mobile în zone unde se anunţă un mare aflux de persoane.

În centrul drive-thru funcţionează la intrare în cel mai mare centru comercial din municipiul Constanţa, în intervalul orar 12:00-20:00.

De asemenea, în piaţeta Cazino din Mamaia persoanele care vor prezenta un document de identitate valabil se vor putea imuniza între orele 16:00 şi 20:00.

Vaccinarea se poate face cu Pfizer-BioNtech oricare dintre cele două doze şi cu Johnson&Johnson. Iniţiativa lansată de Primăria Constanţa, împreună cu DSP, vine în contextul în care ritmul campaniei de vaccinare a scăzut în judeţul Constanţa.

În această săptămână în centrele din judeţ s-au vaccinat puţin peste 2 mii de persoane, în condiţiile în care aceasta era media zilnică în lunile aprilie şi mai la Pavilionul Expoziţional din Constanţa, cel mai mare centru regional din Dobrogea.

Potrivit estimărilor agenţiilor de voiaj, peste 100 de mii de turişti se vor afla în vacanţă la mare şi în acest sfârşit de săptămână, cea mai mare parte în Mamaia şi Constanţa.


Etichete centru vaccinarelitoralmamaiaconstanta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live