Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 August 2017
Vizualizari: 1022
Comentează add

Ministerul Sănătăţii începe luna viitoare o campanie de vaccinare împotriva pneumoniei, după ce a finalizat procesul de achiziţie a dozelor necesare de vaccin pneumococ.

Campanie de vaccinare împotriva pneumoniei

florin-lepadatu

 

Ministerul Sănătăţii începe luna viitoare o campanie de vaccinare împotriva pneumoniei, după ce a finalizat procesul de achiziţie a dozelor necesare de vaccin pneumococ, informează un comunicat de presă.

Vaccinul pneumococic se administrează copiilor gratuit, conform schemei de imunizare, în cabinetul medicului de familie şi oferă protecţie împotriva bolilor pneumococice care pot provoca în rândul copiilor afecţiuni grave sau chiar decese.

Ţara noastră are cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia, o boală prevenibilă prin vaccinare, constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat încă de acum zece ani includerea acestuia în programele de imunizare, însă, până în acest an, nu au existat fonduri pentru introducerea sa în România.


Etichete Vaccinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live