Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

28 Aprilie 2018
Vizualizari: 645
Comentează add

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a lansat o campanie de prevenire a acestui fenomen.

Campanie de prevenire a traficului de persoane

daniela-manuta

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a lansat o campanie de prevenire a acestui fenomen.

Pe tot parcursul anului vor avea loc întâlniri şi mese rotunde, se va realiza şi difuza un film documentar privind problematica traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă şi vor fi împărţite materiale de informare.

Directorul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, comisarul şef Maximilian Nicolae, le oferă câteva sfaturi cetăţenilor pentru a evita să devină victimele acestui fenomen.

Maximilian Nicolae: Un contract de muncă să fie făcut într-o limbă pe care ei o înţeleg, nu într-o limbă străină. Să înţeleagă  cu adevăratg drepturile şi obligaţiile pe care le au, să se intereseze dacă au nevoie de un permis de muncă în ţara respectivă. Li se spune de multe ori 'nu ai nevoie de permis de muncă, nu trebuie să cunoşti limba, nu trebuie să ai experienţă'. În momentul în care se mai şi spune şi nici nu spune acasă unde te duci, e clar că te afli în faţa unei situaţii de vulnerabilitate. De asemenea, le spunem să stabilească împreună cu apropiaţii un fel de sistem aşa, de avertizare în caz de pericol, deoarece sunt situaţii în care victimele ori nu pot să ia legătura cu familia, ori dacă iau legătura, sunt cu traficanţii lângă ele şi nu pot să spună direct şi atunci le recomandăm un cod, astfel încât cei de acasă să afle că se află într-o situaţie de risc şi să ne anunte.

În ultimii ani a scăzut constant numărul de victime ale traficului de persoane, ajungând anul trecut la 660, în timp ce 200 de cetăţeni au fost condamnaţi pentru săvârşirea acestei infracţiuni.


Etichete Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoanecampanie de prevenire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live